Korte film van Erpse regisseur in de Blauwe Kei

VEGHEL - De film Lieve Piet van de jonge, uit Erp afkomstige regisseur Jarne Hagelaars, is op maandag 11 maart te zien in de Blauwe Kei. De korte film wordt voorafgaand aan de film Narcosis in het filmhuis vertoond.

Lieve Piet is een korte fictiefilm van filmmaker, regisseur en scenarist Jarno Hagelaars. Het realistische drama wordt verteld vanuit Ria, een huisvrouw van middelbare leeftijd. Na het overlijden van haar man verliest ze alle hoop om verder te gaan. Ria moet inzien dat ze zijn verlies moet accepteren en dat zijn herinnering niet zit in spullen of haar huis, maar juist in haar hart en herinneringen. De film Lieve Piet won de prijs voor Best First Time Director en Best Outstanding Achievement Award bij het Benelux International Film Festival en de prijs voor Best Short, Best First Time Director én Best First Time Producer op het New York International Film Festival.

De film Narcosis gaat net als Lieve Piet over rouw(verwerking). In Narcosis proberen alle gezinsleden op hun eigen manier de plotselinge dood van de vader van het gezin te verwerken. Narcosis is de Nederlandse Oscarinzending 2022 in de categorie International Feature Film en winnaar van drie Gouden Kalveren, waaronder een voor hoofdrolspeelster Thekla Reuten.

Beide films worden gedraaid in de Grote Zaal. Aanvang van Lieve Piet is om 19:30. Narcosis volgt, na een korte pauze, om 20:15 uur. Kaarten zijn online te reserveren via https://www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555, of aan de theaterkassa.