Korte cursussen Theater en Musical Phoenix Cultuur van start

MEIERIJSTAD – Kinderen van 9 jaar of ouder die geïnteresseerd zijn in musicals en/of theater, kunnen binnenkort terecht bij Phoenix Cultuur voor een reeks korte cursussen. Hierbij kunnen ze in aanraking komen met beide kunstvormen en hun eigen creativiteit de vrije loop laten.
Beeld van de voorstelling 'Game Over' tijdens Windkracht '24
Fotograaf: Erik van der Heijden

Bij de cursus MusicalLAB, krijgen kinderen de ruimte om na te denken over een zelfbedachte muscial. Welke muziek en dans hoort hierbij. Het MusicalLab is een plek waar de creativiteit en inspiratie volledig tot hun recht kunnen komen. De cursisten worden begeleid door docent Nélo Schelle. De eerste lessen starten op maandag 27 mei, om 17:30 uur (9+) en 19:00 uur (11+) in Veghel.

Daarnaast biedt Phoenix Cultuur ook theaterlessen aan. Kinderen worden hierin uitgenodigd om in de rol van iemand anders te kruipen. Zowel acteren, als het hebben van lol komen sterk aan bod. Wordt een ander personage, zet een ander stemmetje op, en creëer een compleet nieuwe wereld. De cursus is geschikt voor iedereen, ook kinderen zonder enige ervaring. Docent Rosaly van Tienen zal de kinderen helpen met het vinden van hun talenten en het bouwen van zelfvertrouwen. De eerste les start op donderdag 6 juni om 15.30 uur (9+) in Schijndel en om 18.00 uur (11+) in Sint-Oedenrode.