Koos en Dien vieren briljanten huwelijk

KELDONK - Ze ontmoetten elkaar op de kermis in Mariahout, allebei 19 lentes jong. Zeven jaar later, in 1956, trouwden ze. Op vrijdag 24 september feliciteerde burgemeester Van Rooij het echtpaar persoonlijk. In het weekeinde van 25 september 2021 vieren Koos en Dien van Lankveld samen in bescheiden kring hun briljanten huwelijk.

Koos is geboren en getogen in Keldonk op de Dieperskant. Sterker nog: hij woont (weer) in het ouderlijk huis. Dien voelt zich daar inmiddels helemaal thuis, al werd ze geboren in Aarle-Rixtel en groeide ze op in Mariahout. 19 jaar was, ze toen ze Koos ontmoette tijdens de kermis van Mariahout. Pas na zeven jaar verkering trouwden Koos en Dien in 1956. De oorzaak? Het was in die tijd ontzettend lastig om aan een woning te komen.

Boerenbedrijf
Koos en Dien vonden een woning in Veghel, maar in 1961 keerde Koos terug naar zijn geboortehuis in Keldonk. Aan de Dieperskant trad hij in de voetsporen van zijn ouders. Koos ging boeren met koeien, varkens en een stuk grond. Na de ruilverkaveling stopte het echtpaar met de koeien, maar ze hielden wel het land en de varkens. Koos ging vanaf dat moment in loondienst werken. zijn ze gestopt met boeren d.w.z. met de koeien. Het land en de varkens hebben ze gehouden en is Koos in loondienst gaan werken.

Bezig blijven
Koos en Dien hebben allebei een arbeidzaam leven geleid, maar inmiddels genieten ze van hun vrije tijd én familie. Het echtpaar woont tussen hun zonen met hun gezinnen. Koos mag graag biljarten, muziek luisteren, rondom het huis hobbyen en legpuzzels maken. Dien is graag bezig met borduren, muziek luisteren, het huishouden én … zorgen dat de diepvriezen vol blijven met onder meer zelf gemaakte appelmoes. Koos en Dien blijven dus volop bezig, al nemen ze dit weekeinde de tijd om te genieten van hun bijzondere huwelijksjubileum.


Het bruidspaar in 1956.

Tags