Koopstromenonderzoek: waar koopt u wat?

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierstad gaat meedoen aan een groot onderzoek naar koopgedrag. Dit zogenoemde koopstromenonderzoek moet in kaart brengen waar mensen wat kopen. De resultaten zijn belangrijk om de winkelcentra in onze gemeente aantrekkelijk te houden of aantrekkelijker te maken.

Onderzoeksbureau I&O Research start in september met het onderzoek dat in de provincies Noord-Brabant en in de Randstad gehouden wordt. Dit bureau stuurt inwoners een brief met een uitnodiging voor een online vragenlijst. De adressen die de brief krijgen zijn willekeurig bepaald. Krijgt u geen brief, maar wilt u wel meedoen met het onderzoek? Dan kunt u vanaf 14 september de vragenlijst invullen op www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers aan het onderzoek worden 100 Horeca Cadeaukaarten van €25,- verloot.

Belangrijke informatie
Het onderzoek moet een schat aan informatie opleveren. Wethouder Harry van Rooijen: “Meierijstad doet net als veel andere gemeenten mee aan het Koopstromenonderzoek 2021. De onderzoekers gaan u bijvoorbeeld vragen of u uw boodschappen in Schijndel, Sint-Oedenrode of Veghel doet. En of u liever op het terras zit op de Markt in Sint-Oedenrode of in ons mooie buitengebied. Misschien gaat u op zondag wel naar Den Bosch of Eindhoven om te winkelen; Gaat u dan met de auto of met het OV? Allemaal informatie waaruit we kunnen opmaken op welke plekken we het goed doen, of op welke plekken minder. We kunnen eraan zien of onze centra nog wel zo functioneren als we denken. Misschien moeten we zaken anders gaan aanpakken als we de uitkomsten krijgen. Of krijgen we goede ideeën aangereikt, waardoor onze centra nog betere, leukere en prettigere plekken om te verblijven worden. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen we onszelf ook vergelijken met andere gemeenten.”