Koninklijke onderscheidingen voor Jeanne Princee en Wim Heesakkers

SCHIJNDEL - Mevrouw Jeanne Princee-van de Sande en de heer Wim Heesakkers uit Schijndel ontvingen zondag beiden een Koninklijke onderscheiding. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Kees van Rooij sprak zijn waardering uit voor de vrijwillige werkzaamheden die beiden al sinds jaren verrichten voor de gemeenschap.

In verband met de coronamaatregelen werden de versierselen bij mevrouw Jeanne Princee opgespeld door haar zus Joke. Mevrouw Heesakkers bracht de versierselen aan bij haar man Wim. Beide nieuwe leden in de Orde van Oranje-Nassau zijn vrijwilliger bij de Vincentiusvereniging in Schijndel. Deze vereniging biedt hulp aan zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving, onder andere met de kringloopwinkel ’t vinCentje en de voedselhulp.

Overzicht verdiensten Jeanne Princee (1943)
Mevrouw Princee is vanaf 2002 een zeer betrokken vrijwilliger bij de Vincentiusvereniging Schijndel. Zij maakt deel uit van de commissie Voedselhulp/Bijzondere Zorg. Met deze commissie wordt invulling gegeven aan de missie van de Vincentiusvereniging. Mevrouw Princee is wekelijks bezig voor de voedselhulp. Het klaarmaken van de pakketten, het uitdelen van de pakketten, maar ook om vanuit haar rol bij Bijzondere Zorg een luisterend oor te zijn voor de cliënten. Zij is mede verantwoordelijk voor de beoordeling en toekenning van hulpvragen, waarbij zij overleg voert met de cliënten en andere zorgaanbieders.

Overzicht verdiensten Wim Heesakkers (1943)
De heer Heesakkers is sinds 2000 een zeer gewaardeerd vrijwilliger bij de Vincentiusvereniging Schijndel. Van 2005 – 2015 was hij penningmeester en daarmee tevens lid van het dagelijks bestuur van de vereniging en vanaf 2007 is de heer Heesakkers ook lid van de commissie Voedselhulp Bijzondere Zorg. Ook is hij wekelijks bezig voor de voedselhulp. Het klaarmaken van de pakketten, het uitdelen daarvan maar ook om vanuit zijn rol bij Bijzondere Zorg een luisterend oor te zijn voor de cliënten. Hij is mede verantwoordelijk voor de beoordeling en toekenning van hulpvragen, waarbij hij overleg voert met de cliënten en andere zorgaanbieders. Daarnaast collecteert de heer Heesakkers sinds 1973 voor de Nierstichting, waarvoor hij tot 2006 tevens wijkcoördinator was.

Jeanne Princee en Wim Heesakkers
Fotograaf: Jan van Oort
mevrouw Heesakkers speldt de versierselen op bij haar man Wim
Zus Joke speldt de onderscheiding op bij Jeanne Princee