Koninklijke onderscheiding voor Schijndelnaar Christ van Heeswijk

Christ van Heeswijk kreeg zaterdag 5 september 2020 een Koninklijke onderscheiding. De voorzitter van FC Holy Cow werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Kees van Rooij reikte de onderscheiding onder warme belangstelling uit bij café The Holy Cow aan de Boschweg in Schijndel. Het was daar dubbel feest vanwege het 50-jarig jubileum van FC Holy Cow.

Inzet voor de gemeenschap
Van Heeswijk krijgt zijn onderscheiding vanwege de vele vrijwillige werkzaamheden die hij verricht voor de gemeenschap. Zo is Christ voorzitter en vrijwilliger bij voetbalvereniging FC Holy Cow in Schijndel, onder andere als terreinknecht, als grensrechter en organisator van het jaarlijkse verenigingen-toernooi, de sinterklaasviering en het jaarlijkse clubuitje. Ook is hij bestuurslid bij de biljartvereniging Holy-Cow. Daarnaast is Van Heeswijk betrokken bij de organisatie van de wielerwedstrijd ZLM-tour, de coördinatie van de vrijwilligers en de opbouw van het parcours.

Hart voor Longen Meierijstad
Tot slot maakt Van Heeswijk zich sterk voor de Stichting ‘Hart voor Longen Meierijstad’. De stichting zet zich in voor het onderzoek naar de ziekte Pulmonale Hypertensie. Deze zeldzame levensbedreigende aandoening van de bloedvaten in de longen heeft al een aantal slachtoffers gemaakt in zijn familie. Van Heeswijk onderhoudt de contacten met wetenschappers, draagt de zorg voor de public relations, organiseert mede de fondsenwervende activiteiten en werft sponsoren.