Koninklijke onderscheiding voor Annemarie Rovers in Boskant

BOSKANT - Annemarie Rovers – Van Gulik uit Boskant is woensdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg haar koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Rooij tijdens de jaarvergadering van de Katholieke Bond voor Ouderen in Boskant. Er is veel waardering voor het vrijwillige werk dat Annemarie Rovers voor de gemeenschap doet.

Al ruim twintig jaar lang bekleedt Annemarie diverse bestuursfuncties bij de KBO in Boskant. Ze was er secretaris en acht jaar lang voorzitter. Momenteel is ze weer ‘gewoon’ bestuurslid. Naast haar bestuurlijke taken is Annemarie Rovers ook altijd actief betrokken bij de organisatie van de activiteiten van de KBO.

VV Boskant
Vanaf 1986 is Annemarie vrijwilligster bij Voetbalvereniging Boskant. Al 37 jaar verkoopt ze entreekaartjes aan het loket tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Ook is ze initiatiefneemster en organisator van het Eetpunt in Boskant. Ouderen eten daar gezamenlijk één keer per week en bovendien is het een belangrijke ontmoetingsplek. Annemarie Rovers is de drijvende kracht achter dit project.

En tenslotte is het nieuwste lid van Oranje-Nassau gecertificeerd Vrijwillige Ouderen Adviseur en Cliëntenondersteuner WMO. In beide functies informeert, adviseert en ondersteunt Annemarie Rovers ouderen bij hulpvragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, veiligheid en mobiliteit.

Annemarie Rovers uit Boskant is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau
Fotograaf: Jeanne Wouters