Koninklijke onderscheiding Ria de Vocht tijdens Blauwe Uur

ERP - Burgemeester Kees van Rooij reikte zondag 17 juli een Koninklijke onderscheiding uit aan Ria de Vocht-Van Hoof. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege al haar vrijwillige werkzaamheden. Dat gebeurde tijdens het muzikale ‘Blauwe Uur’ van Harmonie OBK.

Van 1989 tot en met heden is Ria actief als creatief leider bij talloze culturele en muzikale projecten in Erp, Veghel en omstreken. Ze bedenkt de choreografie, selecteert en repeteert met de dansers. Ook is de regie, het ontwerpen en maken van kostuums, het deelnemen in programmacommissies, de rol van bewegingscoach voor koor, muzikanten en solisten en ander organisatorisch werk (vaak) onderdeel van het vrijwilligerswerk.

OBK

Ria is betrokken (geweest) bij vele muzikale projecten van Harmonie OBK zoals bijvoorbeeld uitvoeringen van Lost in Music en Klank- en Lichtspel en Het Blauwe Uur. Dit zijn projecten met een lange voorbereidings- en repetitietijd voordat eindelijk de voorstellingen plaatsvinden.
Ze is betrokken (geweest) bij talloze muzikale uitvoeringen in Erp en omstreken zoals bijvoorbeeld de Stage Affairs-musicals The Wiz, Carpe Noctem en Moulin Rouge. Bij pronkzittingen in Erp en Veghel, bij Veghelse evenementen zoals Dodenherdenking, het Slokdarm Festival, Ladies Night en Veghel Nightlive, bij het Erpse Vuur en Vlam en promsconcerten in Heeswijk, Boekel en Echt enzovoorts.

Dans

Daarnaast was ze betrokken bij het gratis verzorgen van dansworkshops voor het Zwijsen College en de musicals van deze school. Ria de Vocht had jarenlang Dansschool Souplesse in Erp en kon op die manier putten uit een grote bron van danstalent dat graag een bijdrage leverde aan allerlei optredens.