Koninklijke Erepenning voor Scouting Schijndel

Waardering voor 75 jaar Scouting Schijndel

SCHIJNDEL- Burgemeester Kees van Rooij kwam zaterdag naar Schijndel voor een bijzondere uitreiking. Het bestuur van Scouting Schijndel ontving namelijk de Koninklijke Erepenning.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van Scouting Schijndel. Burgemeester Van Rooij: ‘De Koninklijke Erepenning wordt toegekend vanwege de grote betrokkenheid van Scouting Schijndel binnen de gemeente, met name de bijdrage aan het vinden van een eigen identiteit voor kinderen en jong volwassenen, maar ook de grote uitstraling van de vereniging op regionaal, provinciaal, landelijk en internationaal niveau. De Erepenning is een erkenning voor alles wat de vereniging de afgelopen 75 jaar heeft bereikt.’

Scouting Schijndel
Scouting Schijndel werd opgericht in 1945 met als doel ‘het bevorderen van de verkennerij onder de
Schijndelse Jeugd tot goede Katholieke Staatsburger’. Het begon in een bakkerij waar aan voornamelijk jongens leiderschapsvaardigheden werden aangeleerd. Scouting Schijndel zit dit jaar precies 40 jaar aan de Smaldonkstraat in Schijndel. De vereniging is met ruim 270 leden, een van de grootste Scoutinggroepen in Noord-Brabant.

Overhandiging Erepenning aan bestuur Scouting Schijndel
Fotograaf: Pascal van Oers (schijndel-online.nl)