BOERDONK – Koningsdag begon in Boerdonk woensdagmorgen al vóór 09.00 uur. De Stichting Algemeen Boerdonks Belang (SABB) onder voorzitterschap van Ronald van Kol had voor de inwoners van de kleinste kern van Meierijstad een mooi programma samengesteld.

Dat begon met een Rollende Oranje Parade voor de allerkleinsten van Boerdonk. Op oranje en rood-wit-blauw versierde fietsen, op rollerskates en andere door ouders, opa’s en oma’s versierde voertuigjes trok de jeugd de volle aandacht toen zij drie keer hun rondje reden door het dorp. Voor de drie opvallendste deelnemertjes leverde dat een prijs op van de jury, bestaande uit burgemeester Kees van Rooij en de maandagavond gedecoreerde John Biemans.

Complete verrassing
Na het hijsen van de vlag voor D’n Hazenpot en het Wilhelmus door het orkest ‘Tis mar wa de gewend bent’, moesten de burgemeester en alle aanwezige Boerdonkse gedecoreerden het feestterrein verlaten om aan te sluiten bij de reünie voor gedecoreerden in Veghel. Onder hen John Biemans die vertelde maandagavond compleet verrast te zijn met de Koninklijke Onderscheiding.

’t Weike in hartje Boerdonk werd vervolgens in beslaggenomen door de jeugd die zich kon uitleven op een heel groot speelkussen en meedoen aan diverse spellen.