Koningsdag 2020: Keldonk probeert er iets van te maken

MEIERIJSTAD – Koningsdag 2020 zal de geschiedenisboeken in gaan als een bijzondere. Door het coronavirus zijn er geen grote publieksevenementen. Toch wordt er op enkele plaatsen geprobeerd een feestelijk tintje aan de dag te geven. In Keldonk zijn de inwoners opgeroepen Koningsdag in hun voortuintje te vieren.

Keldonk
In Keldonk gaan ze er echt iets van maken onder de titel Woningsdag. Iedereen is opgeroepen in de voortuin te gaan zitten. Verschillende verenigingen rijden dan met een versierde wagen door het dorp. Vanaf elke wagen wordt muziek ten gehore gebracht. De Keldonkse ondernemers zorgen ervoor dat iedereen in het dorp een kadootje krijgt. Het is de bedoeling dat alle inwoners van Keldonk om 16.00 uur samen toasten op de Koning.

Een aantal mensen in het dorp heeft bovendien uitdagingen bedacht die te zien zijn op de website Keldonk.nl. Kinderen worden uitgedaagd krijttekeningen op de stoep te maken. Daar kunnen ze een foto van insturen en de mooiste tekening wordt beloond met een prijs.

Boerdonk
In Boerdonk zetten ze ook de tering naar de nering. Er is een kleurplaatwedstrijd en een bellenblaaswedstrijd voor de kinderen van de basisschool.

Sint-Oedenrode
In Sint-Oedenrode zijn alle openbare activiteiten afgeblazen. Wel zullenvan 9.45 uur tot 10.00 uur de klokken luiden als teken van verbinding, verdriet en vreugde. Verder is er een oproep aan muzikanten en artiesten om voor ouderen in hun gemeenschap tussen 15.00 uur en 16.00 uur op te treden. Alle Rooienaren worden opgeroepen om 16.00 uur samen, thuis, het Wilhelmus te zingen.

Archieffoto