Koningschieten Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

SCHIJNDEL - De leden van Gilde Sint Catharina en Barbara gaan zondag 24 september weer strijden voor de jaarlijkse koningstitel. Vraag is of Ad Kools de huidige Koning van het Schijndels Gilde, zijn titel kan behouden.
Kan Ad Kools de huidige Koning van het Schijndels Gilde, zijn titel behouden?
Fotograaf: Gilde Sint Catharina en Barbara

De dag begint om 09.30 uur met een Eucharistieviering in de H. Servatiuskerk op de Markt in Schijndel. Daarna volgt om 14.00 uur het vrijen van de schutsboom door vertegenwoordigers van de kerkelijke en wereldlijke overheid. Om 16.30 uur staat de
inhuldiging van de nieuwe Koning gepland, waarna om 17.00 uur de nieuwe Koning aan Diaken Jos van den Bosch wordt gepresenteerd voor het drinken van de koningswijn.

Prijsje
Na hoeveel schoten valt de koningsvogel? Voordat het Koningschieten begint kunnen aanwezigen het aantal schoten raden waarna de koningsvogel gaat vallen. Voor diegene die het dichtst bij het aantal schoten zit is er een prijsje.

Open Gildeavond
Iedere eerste dinsdag van de maand is er bij het Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel een open gildeavond. Geïnteresseerden kunnen op deze avond kennis maken met het Schijndels gilde en zien wat een gilde nu eigenlijk inhoudt. Iedereen is van harte welkom.

Zowel het Koningschieten als de open gildeavonden vinden plaats bij de accommodatie van Gilde Sint Catharina en Barbara, Rooiseheide 10, te Schijndel.
Meer informatie over Gilde Sint Catharina en Barbara vindt u op www.gildeschijndel.nl