Komt er noordelijke of zuidelijke knip op rode pad Schijndel? (video)

SCHIJNDEL – Komt er nu een noordelijke knip of een zuidelijke knip?

Dat was donderdagavond een uur lang de belangrijkste vraag in de commissie-vergadering waarin gesproken werd over het ambitieuze en door bijna alle raadsleden bejubelde bouwplan voor 241 woningen in De Groote Braeck. Voor het eerst in jaren komt er weer een groot nieuwbouwplan in Schijndel, en daar is dus iedereen blij mee, maar veel raadsleden maken zich wel zorgen over de verkeersveiligheid voor met namescholieren op met name de kruising Plein/Teeuwishoek.
Het rode pad, zoals de weg Plein vaak wordt genoemd, mag in ieder geval geen doorgaande weg blijven, maar komt de “knip” nu aan de zuidelijke kant van de kruising, zoals de wethouder wil, of de noordelijke kant, zoals nagenoeg alle raadsleden willen.

Overleg
In eerste instantie was de knip ook gepland aan de noordelijke kant, maar tot verrassing van velen was in het uiteindelijke plan dat opeens veranderd in een zuidelijke knip.
Wethouder Van Burgsteden zegde in ieder geval toe in overleg te gaan met de alle betrokkenen en op 4 april zal moeten blijken hoe die knip nu gaat uitvallen.