Kolonisten van Catan veroveren dorp voor dorp Meierijstad

MEIERIJSTAD – De spelletjeshobby van een paar vrienden gaat uitdraaien op een catan-competitie tussen de dertien kernen van de gemeente Meierijstad.

De Catanclub Meierijstad begint zaterdag 12 september met de “Tour de Meierij”. Dat gebeurt op het Edith Steinplein in Zijtaart. Vandaar begint een jaar lang een rondgang met een levensgroot catanspel langs alle kernen van Meierijstad.

Zijtaart krijgt de primeur omdat de plaatselijke Evenementengroep Zijtaart het enorme speelbord heeft ontworpen. Dat gebeurde in samenwerking met de Catan Club Meierij uit Sint-Oedenrode.

Online vereniging

In maart begonnen enkele vrienden uit Sint-Oedenrode met een online vereniging voor het spelen van het bordspel Kolonisten van Catan. Dat deden ze omdat als gevolg van de coronamaatregelen fysiek spelen niet meer kon.

Bij deze online vereniging sloten zich ook spelers uit Zijtaart en Schijndel aan. Een oproep om een levensgrote versie te maken van het Catan-spel werd gedaan in de groepsapp en laten daar nu nét drie fanatieke Catan-leden van de Evenementengroep Zijtaart inzitten.

Twan van de Meerakker, Martijn van de Wetering en Marjan Kandelaars wisten zelfs een sponsor te vinden: de gemeente. Vervolgens gingen vrijwilligers aan het zagen, printen en verven zodat de “Tour de Meierij” op 12 september kan beginnen.

Als het op die dag regent wordt er in het Dorpshuis van Zijtaart gespeeld. "We gebruiken 2020 en 2021 om overal nieuwe leden uit met name de Meierijstad te werven voor de Catan Club Meierij", aldus een enthousiaste Twan.

De 'Tour de Meierij' begint dus in Zijtaart op 12 september gevolgd door Schijndel op 10 oktber, Veghel op 14 november en Olland op 12 december. In 2021 komen vervolgens Boerdonk, Keldonk, Wijbosch, Eerde, Mariaheide, Boskant, Nijnsel en Erp aan de beurt.

Competitie tussen de dorpen

De opzet is, als de Catan Club Meierij fors is gegroeid, een competitie te starten in 2022 tussen de 13 kerkdorpen van de Meierijstad. Naast de rondtour door Meierijstad op zaterdagen voor de promotie, speelt de Catan Club Meierij élke tweede vrijdag van de maand om 20.00 uur haar finales op de Markt van Sint-Oedenrode.

Mensen die meer informatie willen kunnen 'INFO' appen naar 06-27020844. Het spel wordt online gespeeld via de website www.catanuniverse.com waar ook een app van te downloaden is.