‘Kokerij met plezier’ in PieterBrueghelHuis

Meierijstad – Speciaal voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel start bij het PieterBrueghelHuis (PBH) in Veghel de eerste kookclub ‘Kokerij met plezier’. Deelnemers en hun naasten bereiden samen met vrijwilligers een diner om vervolgens samen te eten. De kookclub is een initiatief van het PBH en enthousiaste kookvrijwilligers.

Verschillende oorzaken en klachten
Niet aangeboren hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld komen door een ongeluk, een hersentumor of een hartstilstand. Hersenletsel verandert je leven. Je wordt vaak niet meer zoals je was voor het letsel. Klachten als moeite met concentratie, hoofdpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen en dergelijk komen vaak voor. In Nederland worden per jaar ongeveer 140.000 mensen getroffen door hersenletsel. Dit zijn niet alleen ouderen. Helaas worden ook jonge mensen getroffen.

Kookclub met plezier
Het is de bedoeling dat de deelnemers aan de ‘kokerij met plezier’ maandelijks bijeenkomen. Kookvrijwilligers willen de mensen die getroffen zijn en hun naasten een fijne tijd laten beleven. Door aandacht te hebben voor elkaars verhalen in combinatie met ontspannen bezig zijn.

Aanmelden
Bij voldoende deelnemame begint de kokerij in januari 2022. Er is plaats voor maximaal acht ‘koppels’. Aanmelden kan tot 14 december 2021 door een e-mail te sturen naar info@pieterbrueghelhuis.nl, Telefonisch opgeven kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 16.00 uur en vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur via 0413-395280. Bijdrage voor de kookclub is €7,50 euro per persoon per avond. Dit is inclusief 3 gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop.