Koekbouw in Veghel wordt omgetoverd tot biljartwalhalla

MEIERIJSTAD - Veghel maakt zich op voor de worldcup 3-banden. Voordat het zover is moet er nog heel wat gedaan worden om de Koekbouw op de Noordkade om te toveren tot een biljartwalhalla met 2 arena’s.

In totaal kunnen 550 toeschouwers dagelijks de verrichtingen van de biljarttop volgen. De 149 deelnemers die in Veghel aan de biljarttafels verschijnen worden volgens toernooidirecteur Harry Mathijssen van over de hele wereld ingevlogen. Hij somt op: “Vanuit Zuid Korea, Vietnam en Colombia en heel veel Europeanen. Waaronder de Zweed Torbjorn Blomdahl, de winnaar van 2022. Hij is, net als de nummer 1 van de wereldranglijst Dick jaspers uit Sint Willebrord, één van de 14 geplaatste spelers”.

Regionale inbreng
Behalve Jaspers doen ook nog 26 andere Nederlandse biljarters mee. Zoals Therese Klompenhouwer, Nederlands kampioen bij de dames, en van dichter bij huis Jean van Erp uit Heeswijk Dinther en Huub Wilkowski uit Sint Michielsgestel. De eerste voorronden starten op zondag 22 oktober om 10.00 uur en duren tot en met woensdag.

Hoofdtoernooi
Donderdag 26 oktober start het hoofdtoernooi. De laatste 32 spelers proberen hierin een plaats te bemachtigen voor de finaledag op zaterdag 28 oktober. De 2 halve finales beginnen dan om 12.00 en 14.00 uur en de finale start om 17.00 uur.

Toegangsplaatsen voor de World Cup in Veghel zijn nog te boeken via: https://biljartevenementen.nl/reserveren.

Ingang van de Koekbouw aan de Noordkade in Veghel
Fotograaf: Hans Hultermans