Klussenaanhanger, duofiets en lettersoep in één 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Jaren geleden schafte de voormalige gemeente Veghel een klussenaanhanger aan. Daarin zitten ruim 30 stuks handgereedschap en veiligheidsvoorwerpen. Goed om een flinke tuinklus of openbare groenvoorziening gezamenlijk aan te pakken. Na de gemeentelijke herindeling kan de klussenaanhanger worden ingezet in alle kernen van de gemeente Meierijstad. In de uitzending van de 55 Plusshow van zondag 29 augustus vertelt buurtadviseur Henk de Laat niet alleen over het hoe en waarom van deze aanhanger maar ook over de wijze waarop deze te leen is. Helemaal gratis.

Crowdfunding
Niet gratis is een nieuwe duofiets waarop vrijwilligers van de GGZ locatie Joseph Staete in Veghel met cliënten een rondje door Veghel maken. De huidige driewieler is echter aan vervanging toe. Maar helaas, het geld hiervoor ontbreekt. Vrijwilligster Monique van Gool breekt een lans voor de GGZ-bewoners en probeert via Crowdfunding 9.000 Euro op te halen. Dat is veel geld maar het is volgens Monique de moeite waard. Het levert de cliënten de nodige ontspanning op terwijl er getrapt en gebuurt wordt. In de lokale media en dus ook in onze show doet zij een oproep voor donaties.

Lettersoep
Op woensdag 8 september is het wereldalfabetiseringsdag. Een goed moment om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid. Bibliotheek Meierijstad sluit daarom aan bij de Week van Lezen en Schrijven. Op maandag 6 september is Marieke Jacobs buiten de bibliotheek in het Raadhuis in Schijndel te vinden om voorbijgangers op dit probleem te attenderen. Haar collega Jay Plaat staat woensdag 8 september met een stand op de Markt in Veghel. Jay zet daar een meldpunt op waar mensen lastig taalgebruik mogen doorgeven. Jay biedt hen tevens een kop lettersoep aan en zorgt voor taalspelletjes.

Brabants Kwartierke
Brengen we nog meer bij je thuis dan alleen maar nieuws en informatie? Zeker. We draaien muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De Sjawi’s, Teuntjes Deuntjes en Henk Habraken zijn van de partij in het Brabants Kwartierke. En The Beatles, Dave Davies en Scott McKenzie hoor je in de Top 3 uit Vervlogen Tijden. Wie je ook hoort zijn onze vaste medewerkers aan het programma; Antoon Buiting met een Meierijs verhaal, Sonja van den Heuvel neemt het nieuws uit de bibliotheken voor haar rekening en Hans F Marijnissen leest het gedicht van de week.

Je hoeft het niet allemaal te onthouden. Stem zondag 29 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur af op 107.1 FM, DAB+ of een van de andere mediakanalen van Omroep Meierij. Wij doen de rest.