Klompen, muziek en voorlezen op Luisteravond in de Anna Kapel

WIJBOSCH – Creativiteit, muziek en verhalen staan centraal bij de Luisteravond op woensdag 21 februari in de Anna Kapel te Wijbosch. De Luisteravond begint om 18:30 uur en is vanwege carnaval niet op de tweede maar de derde woensdag van de maand.
Archieffoto van een luisteravond in Wijbosch.

Kinderen kunnen aan het begin aanschuiven voor een klompenknutselwerkje. Daarbij versieren ze hun eigen klompen en maken ze kennis met de traditionele Nederlandse schoen.
Na het knutselen is het tijd voor een spannend verhaal, voorgelezen door Wieteke Kamerling van de bibliotheek. Zij neemt de kinderen mee naar een magische wereld vol avontuur en fantasie in één van de nieuwste voorleesboeken.

Klompen 
Vervolgens vertelt klompenmaker Wim van Uden over de wereld van de klompen. Als klompenkenner weet hij alles over de geschiedenis en het ambacht van het klompen maken. Van Uden vertelt interessante feitjes en weetjes over dit traditionele houten schoeisel.
Na de pauze is het tijd voor wat muziek. Het muziekgezelschap Grupa Musica Stasia zorgt voor vrolijke noten en de sfeer. Met hun muziek en zang hopen ze de Anna Kapel tot leven te brengen. De entree is gratis.