Kleintje BMT bijna klaar voor ‘Kleren maken de keizer’

SCHIJNDEL/VEGHEL - ‘Zondag 10 en 11 juni 2023 mogen ze eindelijk laten zien wat ze kunnen…. Dan staan dee kinderen van Kleintje BMT in Theater aan de Noordkade op de planken met de musical ‘De ‘ Kleren maken de Keizer’. De 45 leden van de jeugdgroep van de musicalorganisatie uit Schijndel was afgelopen zondag al toe aan de doorloop van de voorstelling.

Ze speelden dus de musical van A tot Z. “Zonder grime nog wel, die krijgen we pas in het theater,” zegt Milan Hustinx (12), die de hoofdrol van Keizer speelt in de met ‘Assepoester’ vervlochten bewerking van het klassieke sprookje ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’. Dat is best spannend, want wie het verhaal een beetje kent: de Keizer eindigt zonder kleren aan op straat. “Gelukkig hebben ze een soort beige turnpakje voor me gemaakt, waardoor het alleen maar zo lijkt als ik daar op het podium sta,” lacht Milan.

Coronaperikelen
Producent Alexandra Peperkamp kijkt toe en glimt van trots. Vanwege de soepel verlopen repetitie, maar ook omdat ‘Kleren maken de Keizer’ eindelijk écht de theaters in gaat. Want in 2020 deed BMT ook al een poging, maar toen viel het feest door corona in het water. “We zijn nu verder in het proces dan dat we toen ooit gekomen zijn. Daar ben ik toch wel ontzettend trots op, want het heeft ons heel wat kruim gekost. Met de flexibele inzet van het artistieke team en onze vele vrijwilligers staan we straks alsnog op het podium met deze prachtige musical, geweldig!”Een deel van de cast van 'Kleren maken de Keizer' met in het midden Milan Hustinx als Keizer
Fotograaf: BMT Producties