Kindervakantiewerk Zevensprong in de startblokken

SINT-OEDENRODE – Het was spannend maar de jeugdvakantieweek Zevensprong in Sint-Oedenrode gaat door. In verband met coronamaatregelen mag er dit jaar geen publiek bij zijn. Het programma is om die reden aangepast.

Het is alweer de 35ste editie van de Rooise kindervakantieweek voor alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basis- en speciaal onderwijs. Vanaf dinsdag 27 juli staan zo’n 60 vrijwilligers klaar om de 265 deelnemende kinderen iedere dag te begeleiden.

Heel de Zevensprong bakt

Dinsdagochtend begint de Zevensprong om 9.30 uur bij manege de Pijnhorst. De week staat in het teken van het thema “Heel de Zevensprong bakt!”.

Na de feestelijke opening zal er een Twaalfkamp plaatsvinden bij de Manege. Daarvoor zullen er zes grote luchtkussens klaar staan en zullen er ook allerlei spellen gespeeld worden zoals een restaurantparcours, lasergame en een quiz.

Ook op woensdag is de Zevensprong te gast bij de manege waar een spellencircuit zal worden gedaan. Ook is er een speurtocht in Park de Kienehoef.

Busreis naar onbekende bestemming

Op donderdag is de traditionele busreis. Tenslotte is er op vrijdagochtend een vossenjacht rondom het Kasteel en de wijk Vogelenzang. In de middag is er een bingo in sporthal de Streepen. Hierna wordt de Zevenspong afgesloten.

Inwoners van Sint-Oedenrode kunnen de Zevensprong steunen via een lege flessenactie bij Jumbo Pieter Christiaanstraat. De emballagebonnetjes kunnen in een speciale box gedaan worden. De hele opbrengst komt ten goede aan het kindervakantiewerk.

Archieffoto Zevensprong