Kindervakantieweek Schijndel: ’thuis een hut bouwen is ook leuk’

Gemis aan samen bouwen met vriendjes

SCHIJNDEL – Ook de Kindervakantieweek in Schijndel ging dit jaar vanwege corona niet door. Daarom bedacht de organisatie een alternatief om de kinderen toch een beetje het kindervakantieweek gevoel te geven. Alle kinderen werden uitgedaagd om thuis een hut te bouwen en daarvan een foto of filmpje op de Facebookpagina van de Kindervakantieweek te plaatsen.

Zaterdag bleek dat alle deelnemers er elk op hun eigen manier iets geweldigs van hadden gemaakt. Voor elk kind was er een leuke tas met inhoud, beschikbaar gesteld door de Plus.

Thomas, Lucas en Daan Maurix bouwden in hun eigen tuin ook een hut. Voor Daan was het gezien zijn leeftijd de laatste kans om mee te doen aan het bouwdorp: “Omdat mijn oma mij begeleide mocht ik al vanaf vijf jaar meedoen. Wel jammer dat ik niet meer mee kan doen. Omdat het dit jaar niet doorging bedacht mijn broer Thomas om een hut te bouwen en toe dacht ik dan doe ik wel mee”. Ook Lucas vindt het jammer dat het niet doorging: “Het timmeren en bouwen mis ik toch wel”. Voor hun hut was er de ijsprijs.

Video Alternatieve KVW Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort
Thomas, Lucas en Daan met de ijsprijs