Kinderen kunnen kennis maken met allle soorten sport

MEIERIJSTAD - Alle kinderen uit het basisonderwijs kunnen zich weer inschrijven om kennis te maken met alle takken van sport in Meierijstad. Deze week krijgen ze het zogenoemde Sjors Sportief boekje.

In dit boekje staan veel sporten zoals basketbal, BMX, judo, skeeleren, tafeltennis en waterpolo. Hieraan kunnen leerlingen deelnemen om gratis kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Wethouder Coby van der Pas reikte op basisschool De Empel in Erp het eerste boekje Sjors Sportief 2020-2021 uit. Mascotte Sjors liet de kinderen op het schoolplein lachen met zijn hippe moves.

Loes Kerkhof kreeg van de wethouder een prijs voor de mooiste tekening. Loes mag, samen met haar hele klas, gaan zwemmen. Haar tekening staat op de voorkant van alle boekjes in Meierijstad.

Mascotte Sjors maakte zijn sportieve rondje verder af met een bezoekje aan de EBC Icarus -school in Schijndel en basisschool Franciscus in Boskant.

Inschrijven kan vanaf 16 september. Kinderen hoeven niet direct lid te worden van een vereniging, maar kunnen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich inschrijven vanaf 16 september via www.sjorssportief.nl.

Coby van der Pas, Loes Kerkhof en Sjors