Kinderen in Schijndel krijgen ontdek-tasjes

SCHIJNDEL - Ongeveer 600 kinderen in Schijndel krijgen vrijdagmorgen van de Stichting Skopos op de laatste schooldag voor de carnavals-vakantie een ontdek-tas. In het verrassingstasje zitten attributen waarmee de kinderen aan de slag kunnen om dingen te maken of te ontdekken.

Zo zitten er spullen in om zelf lekkere dingen te maken, maar ook aanwijzingen voor een wandelroute door de wijk waarbij de kinderen onderweg kunnen luisteren naar sprookjes of proefjes kunnen doen.


De Stichting Skopos, het schoolbestuur van 7 Schijndelse basisscholen, wil op deze manier een bijdrage leveren om de negatieve gevolgen van de corona-pandemie tegen te gaan. Voor deze actie heeft Skopos veel medewerking gekregen van een groot aantal Schijndelse ondernemingen.


Onder het motto ‘Fantastisch!’ kunnen de leerlingen met deze tasjes aan het werk gaan. Om verspilling te voorkomen is ouders vooraf gevraagd of ze willen dat hun kinderen een verrassingstasje mee krijgen en 600 ouders hebben laten weten dat een goed idee te vinden.


Skopos heeft het afgelopen jaar meerdere acties ondernomen om de corona gevolgen te bestrijden. Zo zijn er onder het motto ‘Lets Drive’ studenten ingezet om ouders thuis te helpen bij het geven van thuisonderwijs.