Kinderen helpen spontaan handje bij herdenkingsmonument in Wijbosch (Video)

WIJBOSCH – Op woensdag voltrok zich een hartverwarmend tafereel in Wijbosch. Een groep nieuwsgierige leerlingen van basisschool De Regenboog verzamelden zich direct na schooltijd rond de bouwwerkgroep, die bezig was met het plaatsen van de basis voor een gedenkteken.

Er moest 750 kilogram breukstenen in de schanskorven geplaatst worden. Tot ieders verrassing begonnen de kinderen, samen met enkele aanwezige ouders, spontaan te helpen. In een mum van tijd werkten ze gezamenlijk om de stenen in de korven te gooien, waarbij ze letterlijk en figuurlijk hun steentje bijdroegen aan dit belangrijke project.

Het monument zal de bevrijding van Wijbosch tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenken. De organisatie van het "80 jaar herdenken en vieren" met het thema "Brug naar de Vrijheid", wil een verbinding leggen naar de jongere generatie. Aangezien het aantal mensen dat de oorlog daadwerkelijk heeft meegemaakt steeds kleiner wordt, vindt de organisatie het belangrijk om deze geschiedenis levend te houden.

De bouwwerkgroep en de organisatie zeggen diep te zijn geraakt door deze onverwachte hulp en willen iedereen bedanken die een handje heeft geholpen. “Deze spontane actie symboliseert perfect de verbondenheid en het gemeenschapsgevoel dat we met dit gedenkteken willen uitdragen.” De officiële onthulling van het monument zal plaatsvinden op zondag 13 oktober. In een speciale ceremonie zal het gedenkteken onthuld worden door een grootouder samen met kleinkind. Iets wat de brug tussen generaties nogmaals benadrukt.