Kinderburgemeester gezocht

Kinderburgemeester Danique Heesakkers

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad is op zoek naar een opvolger voor kinderburgemeester Danique Heesakkers. Haar termijn zit er binnenkort op. Kinderen die in Meierijstad wonen en volgend schooljaar in groep 8 zitten kunnen tot en met 24 mei solliciteren.

De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente Meierijstad. Samen met de burgemeester of een wethouder gaat de kinderburgemeester regelmatig op pad. Denk aan het ontvangen van Sinterklaas bij de intocht, de opening van de Koningsspelen of het uitreiken van prijzen. De kinderburgemeester moet goed kunnen luisteren naar andere kinderen om te ontdekken wat er leeft, af en toe een toespraakje durven houden en vervoer hebben naar verschillende activiteiten.

Solliciteren
De ouders van kinderen die kinderburgemeester willen worden, moeten hier achter staan. Solliciteren kan door een vlog te maken van minstens 30 en hooguit 60 seconden. Daarin stel je jezelf voor en vertel je waarom je kinderburgemeester wilt worden. Deze vlog stuur je naar fvanschijndel@meierijstad.nl. Zet in de mail ook je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en de naam van je school. Op 8 juni wordt de naam van de nieuwe kinderburgemeester bekendgemaakt. In september wordt de kinderburgemeester voorgesteld aan de pers.