Kerstkaartenactie jongerengroep M25 Veghel

VEGHEL – Jongerengroep M25 uit Veghel kwam dit jaar al meer in actie tegen eenzaamheid bij ouderen. Zo gingen ze tijdens Koningsdag 2020 met zelf gebakken lekkernijen bij ouderen aan de deur. Op 25 oktober waren ze nogmaals actief. Toen met vlaaien tijdens de Dag van de Vlaai. Meer dan 300 ouderen verrasten zij daarmee.

Oproep in de media
En nu, aan het einde van dit voor velen zo moeilijke jaar staat de jeugd van M25 weer in de startblokken. Nu met een kerstkaartenactie. De jongerengroep deed weken geleden in de plaatselijke media een oproep. “Stop de kerstkaarten die je dit jaar over hebt niet terug in de doos maar geef ze aan M25. Schrijf iets leuks op de kaart, eventueel een gedicht, en stop deze bij de pastorie van de Lambertuskerk in de brievenbus. Wij zorgen voor de rest”, luidde de oproep van Noor van Rijbroek in het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij. De oproepen leverden meer dan 300 kerstkaarten op. Die werden door haar, samen met Mike van den Broek, Luuk Janssen en begeleidster Marie-José Keurlings ook nog voorzien van een kerstgroet van M25. De komende dagen brengt het drietal in Veghel de kaarten rond bij zowel zorginstellingen als bij woningen waar ouderen wonen.

Ontzettend leuk
Adriaan van der Linden haalde zijn kerstkaart bij Hertoghof uit de brievenbus. “Kijk, dat is ontzettend leuk”, reageerde Adriaan. “Wij zitten al een groot gedeelte van het jaar binnen. Ook nu weer tijdens de kerst. Dan is het toch mooi dat jongeren aan je denken. Heel erg leuk. Bedankt!”