Kermissen Veghel en Rooi onzeker

Meierijstad - De stijging van het aantal coronabesmettingen zorgt voor groeiende onzekerheid of de kermissen van Rooi en Veghel wel door kunnen gaan, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Twee weken geleden werd de 'coronaproof' kermis in Schijndel door wethouder van Rooijen als een succes bestempeld.

Schijndel als voorbeeld

De kermis in Schijndel dient zeker als voorbeeld voor de kermissen in Sint Oedenrode en Veghel. Het kermisterrein aan De Steeg was omheind met hekken, er waren verplichte looproutes en er was toezicht en beveiliging aanwezig. Het ligt in de lijn der verwachting dat zulke maatregelen ook gaan gelden voor andere kermissen in Meierijstad. Al eerder werd bekend dat daarom de Veghelse kermis verplaatst wordt naar het Stadhuisplein. Voor de Rooise kermis is sportpark De Neul als locatie in zicht.

LEES OOK: Groeiende kans op kermis in Veghel en Kermis Rooi op de Neul?

Binnenkort beslissen

Of en in welke vorm de kermissen van Veghel en Sint Oedenrode door kunnen gaan is nog de vraag. Binnenkort valt de beslissing hierover. Begin augustus valt het besluit over de Rooise kermis die van 22 tot en met 26 augustus op de agende staat. Daarna valt het besluit over de Veghelse kermis, die van 18 tot en met 23 september ingepland is.