Kermisexploitant Sergio begint oliebollen drive-inn

VEGHEL – De coronatijd vraagt veel creativiteit van ondernemers. Ze blijken er goed in. Bij Intratuin in Veghel komt vanaf zaterdag een oliebollen drive-inn.

De ondernemer is kermisexploitant Sergio Rijnders. In de zomer trekt hij met zijn attractie van kermis naar kermis en in de winter verdient hij de kost met een oliebollenkraam.

“Omdat er bijna geen kermissen waren dit jaar hebben we niks kunnen verdienen met onze minicar en Safaritrip. We hadden gehoopt dat goed te maken met de oliebollenkraam maar door de lockdown dreigt dat ook te mislukken.”

Schilder

In plaats van de kermissen af te gaan werkte Sergio in de zomer bij het schildersbedrijf van zijn vader. Eén van de weinig kermissen waar hij dit jaar nog stond was die in Veghel.

Om toch wat te kunnen verdienen met oliebollen bakken heeft hij van Intratuin Veghel toestemming gekregen op hun terrein een oliebollen drive-inn te maken die zaterdag wordt geopend.

Voor de kraam wordt een grote partytent gebouwd. De verkoop van de bollen uit de kraam wordt daar in kleine kraampjes verkocht. Automobilisten kunnen door de partytent rijden en zo hun bollen in ontvangst nemen.

“Het tuincentrum heeft 150 kerstbomen beschikbaar gesteld om de tent en alles er omheen aan te kleden,” vertelt een dolgelukkige Sergio.