Kerkstraat 11: 'Zo kan het niet langer'

SINT-OEDENRODE – Politieke partij Hart wil dat er een eind komt aan de verloedering van het pand Kerkstraat 11 in Sint-Oedenrode. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. “Zo kan het niet langer”, vindt Hart.


Hart heeft contact met een inwoner van Rooi, die al langer aan de bel trekt over wat de partij het verkrotte pand noemt. Uit die contacten heeft Hart vastgesteld dat de gemeente weinig adequaat reageert op de klachten van de Rooienaar. “Daarom stroopt Hart nu de mouwen op”, aldus de partij.


Cynisch
“Wat de reden ook is dat er alsmaar niks gebeurt: zo kan het niet langer”, vindt Hart. De partij doet geen oproep het pand maar te slopen. Hart: “Dat zou wel heel cynisch zijn: omdat de eigenaar zijn onderhoudsplicht verzaakt, zou hij toestemming krijgen om de boel tegen de vlakte te gooien. Dat is het belonen van laakbaar gedrag”.


Omdat ambtenaren nu druk zijn met de gevolgen van de coronacrisis hoeft Hart niet meteen antwoord op de vragen. Maar uiteindelijk wil de partij wel weten waarom de gemeente toestaat dat een pand in het centrum van het dorp zo verwaarloosd kan worden. Hart denkt dat de eigenaar via de excessenregeling best gedwongen kan worden de situatie te verbeteren.

Foto Google Maps