Kerkhof naast afgebrande congregatiekapel voorlopig gesloten

De afgebrande congregatiekapel met op de voorgrond het kerkhof van de Franciscusparochie dat voorlopig gesloten blijft
Fotograaf: Ellen van Asseldonk

VEGHEL - De begraafplaats van de Franciscusparochie in Veghel blijft op last van de gemeente Meierijstad voorlopig gesloten. Tijdens nieuwjaarsnacht werd de naastgelegen congregatiekapel volledig door brand verwoest. Puin van de kerk is op de begraafplaats terechtgekomen.

De muren en voorgevel van het gebouw staan nog gedeeltelijk overeind en zorgen ervoor dat er nog altijd sprake is van instortingsgevaar. Pas als dat gevaar geweken is en het puin is geruimd, gaat de begraafplaats weer open.

Veel vragen
Er komen momenteel veel bezorgde vragen binnen van mensen die dierbaren op het kerkhof hebben liggen. Volgens de parochie zijn er op het eerste oog geen beschadigingen te zien aan de grafmonumenten. Maar omdat er tijdens de brand veel bluswater is gebruikt, is er zand op veel plaatsen weggespoeld. Dat zal worden hersteld. Op het urnenveld is waarschijnlijk geen zand weggespoeld en is er daarom ook geen schade.

Informatie
De parochie weet nog niet tot wanneer de begraafplaats gesloten blijft maar als de gemeente Meierijstad groen licht geeft, wordt dat direct op de website van de parochie gepubliceerd. Als u overledenen op het kerkhof wil laten begraven, zal de uitvaartondernemer hierover contact met de parochie opnemen voor overleg.

De parochie heeft een contactpersoon aangesteld die via email te bereiken is: avgrinsven@franciscusparochiemeierijstad.nl