Kennismaken met sport: Sjors Sportief al tien jaar een succes

Al tienduizenden kinderen maken kennis met sport

Sjors Sportief is een groot succes onder basisschoolleerlingen in Meierijstad. Ook dit schooljaar schreven heel veel kinderen zich in. Het sportstimuleringsproject startte in de voormalig gemeente Sint-Oedenrode al in 2011. In 2015 en 2016 maakten ook de kinderen in Veghel en Schijndel kennis met Sjors Sportief.

Meer dan 1400 inschrijvingen

Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Meierijstad ontdekken welke sport het beste bij ze past. Het succesvolle sportstimuleringsproject laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende sportieve activiteiten. kennis met Sjors Sportief. Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al ruim 1.400 kinderen zich in voor een sportieve kennismaking. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Maar steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij het project.

Sjorsboekje

Sjors Sportief is een initiatief van Cultuur- & Sportstimulering Nederland en werkt samen met de gemeente Meierijstad en de sportverenigingen. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan tachtig sportactiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Meierijstad ontvangen. Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website.