Ken jij de laatste twee regels?

Programma 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Alvast een waarschuwing vooraf. Tenminste, jij bent zondag tussen 11.00 en 13.00 ook weer van de partij? Als vaste luisteraar weet je dat onze columnist Antoon Buiting elke week vertelt over zijn belevenissen van vroeger. Maar nu praat hij niet alleen. Hij zingt ook. Dit keer neemt hij je mee terug naar de vastenaovond van heel wat jaren geleden. Met zijn vriendjes én de rommelpot ging hij toen langs de deuren. De opbrengst – snoep – ging in het vastentrommeltje dat hij op Paaszaterdag stipt op het middaguur pas mocht openmaken. Antoon vult zijn verhaal aan met het liedje dat ze bij elke deur zongen. Maar … de laatste twee regels ontbreken. Ken jij de complete tekst? Laat het ons dan weten. Vinden we leuk!

Tijd voor wat geluk
Ben je niet zo gecharmeerd van Antoons zangkunsten, dan geniet je waarschijnlijk des te meer van de platen uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 in onze show. Of misschien is het Gedicht van de Week wel zo’n moment waar jij gelukkig van wordt. Hans F. Marijnissen van Schrijverscollectief Meierij sluit er het eerste uur van ons radioprogramma mee af. Over momenten van geluk gesproken, daar hebben we het ook over met Mirjam Kooistra. En dan over de zoektocht naar geluksmomenten bij het Pieter BrueghelHuis in het bijzonder.

Strooi eens met pluimen
Wist je overigens dat de eerste tv-beelden van Vitaal Meierijstad vorige week gemaakt zijn bij het Pieter Brueghel Huis? Heb jij al meegedaan? Supergoed! Vinden wij een complimentje waard. Ben jij niet zo’n pluimgever, denk er dan op 1 maart eens aan om het wel te doen. Het is dan Nationale Complimentendag. Verras je man eens met een lief woordje, omdat ie zo lekker gekookt heeft. Je vrouw, omdat ze er leuk uitziet in die jurk. De bakker voor al dat lekkers in de vitrine. Of steek je collega eens een veer ... Ach, doe het gewoon eens. Of weet je gewoon niet wat je moet zeggen? Luister dan vooral naar ons gesprek met Wilco van den Berg van Welzijn De Meierij. Zij hebben ter inspiratie posters laten maken met complimentenvoorbeelden.

Jij bent echt een geweldige luisteraar
Kijk, die kun je alvast in je zak steken. En we menen het ook. We vinden het echt leuk dat je luistert aanstaande zondag. Kun je niet wachten? Dan is er altijd nog onze podcast.