Keldonk en Boerdonk pleiten bij Op 1 voor meer woningen

KELDONK/BOERDONK/HILVERSUM – Het live meemaken van een politieke tv-show als OP 1 is natuurlijk best bijzonder, en nog meer als je er zelf onderdeel van bent en vragen mag stellen aan landelijke politici als Caroline van der Plas (BBB) en Henri Bontenbal (CDA). Maar de ‘naborrel’ is vaak minstens zo leuk en belangrijk.
En dat ondervonden ook de ongeveer 50 inwoners van Keldonk/Boerdonk en Handel die maandagavond als betrokken publiek aanwezig mochten zijn bij de eerste thematische verkiezingsuitzending van dit politieke praatprogramma van WNL/EO/Omroep Max.
Jort Kelder en Welmoed Sijtsma waren de presentatoren ‘van dienst’ en het thema maandagavond was ‘Nabuurschap’ en het belang van leefbaarheid in kleine kernen.
Wouter van Broggelen, de voorzitter van de Dorpsraad Keldonk, blikte vannacht met voldoening terug op de uitzending, waarin hij vooral aandacht vroeg voor meer woningbouw in met name de kleine kernen.
“Het is voor ons letterlijk van levensbelang dat er meer huizen kunnen worden gebouwd in de kleine kernen, zodat de jeugd niet weg hoeft te trekken uit Keldonk en er ook voldoende gezinnen met kinderen kunnen blijven zodat ook de school kan blijven bestaan”, aldus Van Broggelen. “Voor de landelijke politici zijn het natuurlijk vaak ‘inkopperttjes’, maar ook na afloop heb ik nog wel met ze kunnen praten en onze boodschap nogeens goed kunnen benadrukken.
Boerdonk
En ook Joey van de Vossenberg, die een paar maanden geleden beheerder is geworden van Hotel Bourdonck, kon nog eens aangeven dat dankzij gemeenschapszin het 5 jaar geleden mogelijk is gebleken om Hotel Bourdonck te laten voortbestaan. “Ik heb ook nog eens kunnen aangeven dat juist in de kleine kernen het verenigingsleven, en zeker ook dat van de sportverenigingen, van groot belang is, maar ook daarvoor geldt dat er voldoende jeugd moet blijven bij ons in Boerdonk”.
Rond 23.45 vertrok de bus, die om 19.00 in Handel de eerste mensen had opgehaald, richting Brabant om daar dus flink na middernacht aan te komen.
“Maar het was zeker de moeite waard en toch ook een hele belevenis”, aldus Dorpsraad-voorzitter Van Broggelen.
Foto: Voorzitter Wouter van Broggelen (rechts) van de Dorpsraad Keldonk luistert naar wat Caroline van der Plas (rechts) en Josse de Voogd (electoraal cheograaf, midden) te zeggen heb op zijn oproep voor meer woningen in kleine kernen.