‘Keizersdrôme’: Het centrum van carnaval in Kuussegat

VEGHEL - Tijdens carnaval in Kuussegat vinden veel activiteiten voor jong én oud plaats in de grote tent ‘Keizersdrôme’, op de Markt. Evenementen, live-bands, artiesten én DJ’s: het komt daar allemaal voorbij. Keizersdrôme is een coproductie van CV de Kuussegatters, Sligro en de horeca op de Markt. De festiviteiten starten vrijdag 1 maart met optredens van Stuk TV en DJ Bootygo. Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens zijn met hun Stuk TV bekend van het mega-succesvolle YouTube-kanaal met meer dan 2 miljoen abonnees. DJ Bootygo draait ‘guilty pleasures’ in een moombahton-jasje en is aanwezig op veel feesten en festivals.

Zaterdagavond 2 maart staat de Nederfolkband Kennèh die Nederpop klassiekers speelt in een Tex-Mex jasje in Keizersdrôme. Hun muziekstijl heeft drie elementen: 1. Rowwen Hèze en 2. Dialect en 3. Gezelligheid en lonkt naar Ierse folkmuziek a la The Pogues. Zondagavond 3 maart is het groot feest met de Loco Loco Discoshow. Al jaren een begrip op festivals als Zwarte Cross, Pinkpop, Lowlands en Paaspop. Deze DJ's gaan verder waar anderen stoppen en schakelen moeiteloos tussen ouderwetse gezelligheid en moderne hits.

Veel Kuussegat-evenementen
Voor de carnavalsevenementen van CV de Kuussegatters kun je elke dag terecht in Keizersdrôme. Op zaterdagochtend voor het Ontbijt met de Prins gevolgd door de Sleuteloverdracht en ‘s middags de prijsuitreiking na de jeugdoptocht. Zondagochtend voor het Frühshoppen na de Carnavalsmis en later die middag de prijsuitreiking na de grote optocht. KuusseMontag op de maandagmiddag is een begrip: hét feestje met een knipoog naar onze oosterburen. Vanaf 13.30 uur gaat het los met: Liesl van Possenhofen, Otto Lagerfett, Micki Düse én De Alpenzusjes. ’s Avonds is het tijd voor een heuse Biercantus. 
Dinsdagmiddag kunnen carnavalsvierders lekker meezingen tijdens de Hollandse Middag met als artiesten: Tim Schalkx en John West. ’s Avonds is er het Tranenbal met het afscheid van Prins Hannes d’n Derde.

Gratis toegankelijk
Met uitzondering van de Full Moon Party zijn alle activiteiten gratis toegankelijk! Dit is mogelijk omdat de horecaondernemers op de Markt, CV de Kuussegatters en Sligro opnieuw de handen in elkaar hebben geslagen. Meer info over de programmering en tijden is te vinden op: www.kuussegatters.nl’