KBO Nijnsel kan verder met nieuw bestuur

NIJNSEL – De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Nijnsel heeft sinds woensdag 16 november een nieuw bestuur. Tijdens de Algemene Ledenvergadering in De Beckart gingen de leden akkoord met de voordracht van Jeanne van Elderen-Verstegen als voorzitter, Mattie van Schaijk als secretaris en Albert Dortmans als penningmeester. Zij trekken vanaf 1 januari 2023 gezamenlijk de KBO-kar in Nijnsel.

Tot die tijd kan het nieuwe bestuur wel op ondersteuning rekenen van de vijf afgetreden bestuursleden. Dat had de 95 KBO-leden lang geleden al laten weten ermee te willen stoppen na een lange zittingsperiode. Nieuwe bestuursleden waren maar moeilijk te vinden waardoor voor de afdeling Nijnsel opheffing dreigde. Om dat te voorkomen spande de Dorpsraad zich in en ging, naar later bleek met succes, op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Maatschappelijke functie
Voor Jeanne van Elderen-Verstegen kwam de lobby van de dorpsraad op een goed moment. Per 1 januari 2022 was zij met vervroegd pensioen gegaan na haar werkzaamheden bij eerst DMV Campina in Veghel en de laatste 17 jaar bij Waterschap Aa en Dommel. “Dit is voor mij een mooie gelegenheid om een maatschappelijke functie op me te nemen”, aldus de nieuwe voorzitter. Samen met Mattie en Albert gaat zij de KBO in Nijnsel draaiende houden. Ze zegt in de toekomst wel een beroep te doen op andere KBO-leden om samen activiteiten te organiseren omdat een bestuur van 3 personen wel erg minimaal is.

Het KBO-bestuur in Nijnsel vlnr Albert Dortmans, Jeanne van Elderen-Verstegen en Mattie van Schaijk
Fotograaf: Erry Dortmans