Kappersactie in Schijndel: ‘De pot is leeg’ (video)

‘We willen weer onze centjes kunnen verdienen’

SCHIJNDEL – Kappers voeren vandaag -op de voorlaatste dag van het jaar- landelijk actie tegen de door het kabinet opgelegde gedwongen sluiting. De actie is niet alleen een protest tegen de sluiting van hun zaak maar ook voor een betere compensatie. Een van de deelnemers aan de actie is Kapsalon Koppig in Schijndel.

‘De pot is leeg’
Eigenaresse Marleen Ketelaars van ‘Koppig’ in Schijndel werd daarbij gesteund door haar collega Laura Timmers die Kapsalon ‘Koppig’ in Heeswijk-Dinther runt. Samen met het personeel werd voor de zaak een spandoek gehangen met de tekst ‘Wij willen doen wat wij het liefste doen! Laat ons veilig aan het werk gaan! Ketelaars: “De pot is leeg. Na drie lockdowns is het geld op. We willen, nee we moeten gewoon open”. Collega Timmers vult haar aan: “Deze actie is opgezet om onze stem te laten horen en daar maken we heel graag gebruik van”.

Essentiele sector
Beide dames vinden dat ze tot de essentiële sector behoren: Ketelaars: “Wij maken niet alleen iemand van buiten mooier maar ook van binnen. Als je haar goed zit dan voel je jezelf een stuk beter. We hopen dat we gehoord worden. Dat we gezien worden. Dat we wel degelijk een essentiële sector zijn”.

Protest bij kapsalon Koppig in Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort