Kandidaat raadsleden op radio en tv bij Omroep Meierij

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij gaat 27 kandidaat raadsleden de komende 6 weken de kans geven om zichzelf te presenteren in het programma ‘Kandidaat voor de Raad’.

Van maandag tot en met vrijdag is er dagelijks van 16.00 tot 17.00 uur een kandidaat raadslid te gast in de studio van Omroep Meierij en wordt dan geïnterviewd door de redacteur-van-dienst van die dag.
En daarbij is het vooral de bedoeling om -de-mens-achter-de-kandidaat aan het woord te laten en in beeld te brengen.
Want het gesprek wordt opgenomen in de radio-studio van Omroep Meierij, maar wordt live uitgezonden op de website van Omroep Meierij.

En luisteraars en kijkers kunnen via mail, app of telefoon vragen stellen aan de aanwezige studio-gast.
En de radio-zender van Omroep Meierij, OSR 920, zendt het interview vervolgens nog eens uit tussen 18.00 en 19.00 uur.
Omroep Meierij doet dit omdat alle politieke partijen vanwege de corona-beperkingen minder fysieke bijeenkomsten kunnen houden dan gebruikelijk.

“Alle politieke partijen hebben daar last van en als publieke lokale omroep van Meierijstad hebben wij de mogelijkheid en dus de taak om partijen hierbij te helpen”, aldus hoofdredacteur Jan de Jong van Omroep Meierij.
“Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat het politieke propaganda wordt, hun politieke boodschap moeten de partijen zelf maar zo goed mogelijk zien te verkopen, maar wel willen wij helpen om de kandidaat raadsleden letterlijk en figuurlijk een gezicht te geven”.

Uiteraard komt de politieke ambitie van de betrokkene wel aan bod, maar ook de actualiteit van de dag en zaken als hobby, belangstelling en muzikale voorkeur zullen onderwerp van gesprek zijn in “Kandidaat voor de Raad’.
Elke werkdag van 16.00 tot 17.00 uur

Op maandag 10 januari was Johan van Gerwen te gast in Kandidaat voor de Raad.