KAATJE: Toneelstuk over scheiding ouders

SCHIJNDEL - In ‘t Spectrum in Schijndel wordt woensdag 1 maart een bijzondere theatervoorstelling opgevoerd voor kinderen. KAATJE. Een luchtige interactieve voorstelling over een verdrietig thema waar steeds meer kinderen mee te maken krijgen. De scheiding van hun ouders.

Ons Welzijn Meierijstad, Lentl, Theater AanZ en ’t Spectrum organiseren de voorstelling KAATJE samen met ’t Talent. Tussen 9.00-11.00 uur kijken de leerlingen van groep 5,6 en 7 van deze Schijndelse basisschool naar de voorstelling. Deze is echter ook bedoeld om professionals uit het sociale domein en onderwijs kennis te laten maken met KAATJE. Het belangrijkste publiek is vanzelfsprekend de leerlingen zelf. Maar op 1 maart is er ruimte voor circa 20 volwassenen. Wil je erbij zijn, meld je dan voor 27 februari aan via linda.barten@ons-welzijn.nl

Over de voorstelling KAATJE
Kaatje is dol op haar ouders. Maar die zijn op proef-scheiding. Ze maken knetterende ruzie over dingen waar ze vroeger om konden lachen. Kaatje sjouwt met haar koffer van de één naar de ander. Bij haar vader eet ze havermout en vegan soep terwijl haar moeder frietjes met tosti’s serveert en liedjes zingt met Marco, de Snor. Maar dat mag Kaatje natuurlijk niet doorvertellen. Kaatje doet er alles aan om het huwelijk van haar ouders te redden. De kinderen uit het publiek zijn de stille getuigen van haar eenzame dwaling door de wonderlijke wereld die scheiding heet. Maar blijven ze de stille getuigen? Of worden ze de vrienden die Kaatje zo hard nodig heeft om gesterkt en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te kunnen zien?

In 2021 gingen 25.600 echtparen uit elkaar. En hoewel het aantal echtscheidingen door diverse factoren in totaal afneemt, neemt het aantal scheidingen onder echtparen met kinderen toe. Echtscheiding is dus helaas iets waar veel kinderen mee te maken krijgen.

Poster Kaatje