Jumbo zorgt weer voor ontbijt bij Koningsspelen

MEIERIJSTAD - Jumbo gaat vrijdag 22 april tijdens de Koningsspelen weer een feestelijk ontbijt verzorgen voor alle scholieren en dat betekent dat zo'n 1 miljoen kinderen een 'gezond-Veghels-ontbijt' krijgen.
En Richard Krajicek, de initiatiefnemer van de Koningsspelen, is daar blij mee.

“Voorafgaand en tijdens de Koningsspelen laten we kinderen op een feestelijke manier ervaren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Een goed ontbijt geeft een kind in de groei de energie die het nodig heeft om te leren, te sporten en te spelen. Dat Jumbo dit in de afgelopen 10 jaar mogelijk heeft gemaakt voor bijna 10 miljoen kinderen, is echt heel bijzonder. Ik ben dan ook dankbaar dat we al zo lang met elkaar een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving”, aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.
Jumbo is al 10 jaar partner van de Koningsspelen. Colette Cloosterman - Van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo: “Wij zijn blij dat we ook dit jaar weer het Koningsontbijt verzorgen voor zo’n 1 miljoen basisschoolkinderen, zodat ze met een goede portie energie kunnen beginnen aan een dag vol sport en spel.

Ontbijtpakket
Het ontbijtpakket is uiteraard lekker en gevarieerd. en is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Het ontbijtpakket bestaat uit volkoren brood, volkoren crackers, halvarine, smeerkaas, 100% pindakaas, fruitspread, appelstroop, gekookte eieren, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer, wortels en melk.

Koningsspelen
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag.
De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezond en feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.
In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Voel Je Fit
Naast het Koningsontbijt ontvangen alle kinderen die deelnemen aan de Koningsspelen lesmateriaal over het belang van een gezond ontbijt, krijgen ze tips van bekende sporters over hoe fit te worden en blijven, een online Doe-Pakket met onder andere een placemat en Ontbijtbingo en kunnen ze met de klas deelnemen aan het Voel Je Fit spel waarmee sportieve prijzen te winnen zijn voor de school.
Ga voor meer informatie naar https://www.koningsspelen.nl/.