JUMBO ziet omzet door corona-crisis stijgen naar recordniveau

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo heeft als gevolg van de corona-crisis de omzet vorig jaar met 15 procent zien stijgen tot bijna 10 miljard euro. De online-verkopen gingen met meer dan 50 procent omhoog en kwam boven de 500 miljoen euro uit. In het jubileumjaar 2021, Jumbo viert dit jaar het 100-jarig bestaan, verwacht Jumbo dat de omzet boven de 10 miljard zal uitkomen.

De corona-crisis pakte uiteraard minder goed uit voor de restaurantketen La Place. De omzet van La Place bleef steken op 50 miljoen euro, tegen 165 miljoen het jaar ervoor.
Jumbo gaat overigens voor La Place een samenwerking aan met cateraar Vermaat Groep voor de exploitatie van 44 restaurants van La Place. Jumbo blijft weliswaar eigenaar van het merk La Place, maar Vermaat neemt de medewerkers en de exploitatie van 44 restaurants over. Bij de restaurants werken 1300 mensen die dus overgaan naar La Place, als tenminste de ondernemingsraden en de Autoriteit Consument & Markt akkoord gaan met de overname die per 1 april 2021 in zou moeten gaan. Jumbo behoudt zelf nog 6 restaurants, 4 stationslocaties en de internationale franchiserelaties.

Het aantal Jumbo winkels in Nederland en België is het afgelopen toegenomen tot 687. En in Nederland heeft Jumbo inmiddels een marktaandeel van 21,5 procent.
Jumbo verwacht dat ook dit jaar de bezorging van boodschappen nog sterk zal groeien en daarom zal het aantal ‘bezorghubs’ nog fors groeien. Dat aantal is vorig jaar uitgebreids tot 6 bezorghubs, maar daar komen er in 2021 nog maar liefst 10 bij

Tags