Jumbo wil La Place keten verzelfstandigen

VEGHEL – Jumbo wil de restaurant-keten van La Place gaan verzelfstandigen. En dat betekent ook dat het La Place service-kantoor, dat nu nog in het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel zit, zal verhuizen naar een nieuw eigen kantoor, centraal in Nederland. Dat heeft Jumbo vandaag bekend gemaakt.

Jumbo kocht de La Place keten in 2016 en in 2021 trad Vermaat toe als franchise-nemer. Het is nu de bedoeling dat Jumbo en Vermaat een nieuwe zelfstandige jont-venture gaan oprichten voor La Place, met de Jumbo Food Group en Vermaat als beoogd aandeelhouders. Als mede-eigenaar behoudt Jumbo exclusief de mogelijkheid om La Place produkten in de supermarkten te verkopen.
De ondernemingsraden en de mededingingsautoriteit moeten nog wel instemmen met de plannen. Volgens Jumbo-topman Ton van Veen past de verzelfstandiging van La Place bij de aangescherpte koers van Jumbo.

Jumbo kondigde recentelijk aan dat er een nieuwe reorganisatie staat aan te komen die vooral gevolgen zal hebben voor het hoofdkantoor in Veghel. Daar werken nu nog 1400 mensen maar de reorganisatie zal zeker een verlies aan arbeidsplaatsen tot gevolg hebben. Hoeveel banen er gaan verdwijnen in Veghel is echter nog niet bekend. Financiële gegevens over de verzelfstandiging van La Place zullen niet bekend worden gemaakt, zo meldt Jumbo. Wel is volgens Van Veen 2023 een goed jaar geweest voor La Place en is de omzet en winstbijdrage terug op het niveau van voor de COVID-periode.