Jumbo wil in Nederland tweehonderd kletskassa's tegen eenzaamheid

VEGHEL – De één ergert zich groen en geel bij de kassa van de supermarkt omdat iemand z’n boodschappen stuiver voor stuiver betaalt. Maar er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om een praatje te maken met mensen achter de kassa. Daarom introduceert supermarktconcern Jumbo uit Veghel de kletskassa.

Colette Cloosterman-van Eerd opende maandag een nieuwe kletskassa bij de Jumbo winkel in Udenhout. Kletskassa’s zijn er speciaal voor mensen die geen haast hebben en het fijn vinden om een praatje te kunnen maken tijdens het afrekenen.

Voorkomen van eenzaamheid

Met dit concept wil Jumbo bijdragen aan het verminderen en voorkomen van eenzaamheid in Nederland. Het doel is om binnen een jaar 200 Kletskassa’s door heel Nederland te openen. Het startschot voor deze reeks openingen wordt gegeven in aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid, die 30 september van start gaat.

Het idee voor de Kletskassa ontstond ruim twee jaar geleden en in de zomer van 2019 werd de eerste kletskassa geopend in het Brabantse Vlijmen. Dit zorgde voor veel positieve reacties van klanten. Nu is de tijd rijp om dit initiatief verder uit te breiden. Volgend jaar rond deze tijd zijn er in 200 winkels door het hele land Kletskassa’s te vinden waar mensen terecht kunnen voor een kletspraatje. Bij de keuze van de winkels wordt goed gekeken naar gebieden waar eenzaamheid sterk speelt.

De Kletskassa van de Jumbo