Jumbo-team loopt achttien mille bij elkaar voor hospice de Goudsbloem

VEGHEL – Hospice de Goudsbloem in Veghel krijgt 18.000 euro namens Roparum. Het geld is bij elkaar gelopen door medewerkers van de Jumbo.

Namens Jumbo Veghel doen enkele collega’s mee aan estafetteloop Roparun om op die manier geld op te halen voor hospice De Goudsbloem. Op zondag 2 februari reikt Wiljan Vloet, directeur van Roparun, een cheque uit.

Roparun

Roparun is de langste estafetteloop ter wereld. De loop staat in het teken van ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Het geld dat wordt opgehaald tijdens Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan dit motto. Deelnemers kunnen zich als team inschrijven en ook zelf aangeven voor welk goed doel zij lopen. De 29e editie van Roparun vindt dit jaar plaats in het Pinksterweekend van 30 mei tot en met 1 juni.

Een team van 22 collega’s gaat namens Jumbo Veghel meedoen aan Roparun. Dit team bestaat niet alleen uit lopers, maar ook uit mensen die zorgen voor de catering en het vervoer van het team. Het goede doel waar Jumbo Veghel voor loopt, is hospice De Goudsbloem. Deze hospice is ook gevestigd in Veghel en verleent zorg in de laatste levensfase aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

De palliatieve zorg is vooral gericht op de psychosociale en spirituele behoeften van cliënten en naasten. Daarnaast is er veel aandacht voor het beheersen van de pijn en andere symptomen van de ziekte. In de hospice draait het om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en op een waardige manier sterven.