Jumbo kiest voor scharrelkip

VEGHEL – Vanaf 2023 ligt bij supermarktketen Jumbo alleen nog kipproducten met het Beter Leven Keurmerk in de schappen. Dat betekent dat onder meer vers kippenvlees en vleeswaren, maar ook tapas en conserven waar kip in zit, afkomstig is van scharrelkippen.

De overstap naar de scharrelkip is een logische vervolgstap voor Jumbo. De supermarktketen biedt al vanaf 2014 alleen kipproducten aan van de zogenoemde Nieuwe Standaard Kippen (NSK). Deze kippen hebben meer leefruimte en groeien langzamer.

Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo, noemt de overgang naar het Beter Leven Keurmerk een logische vervolgstap. De overgang naar het Beter Leven keurmerk voor ons volledige aanbod kip is voor ons een “Alle voorgesneden kipvleeswaren van het Jumbo huismerk hebben sinds deze maand minimaal 1 ster Beter Leven. Inmiddels is bijna de helft van onze huismerkproducten waar kip in zit voorzien van het Beter Leven Keurmerk. Dit breiden we verder uit, zodat in 2023 alle huismerkproducten met kip zijn voorzien van het Beter Leven Keurmerk.”