Jumbo kampt met tekort aan melk

Ook bij de Jumbo in Rooi is er minder melk te koop.

VEGHEL – Klanten van Jumbo hebben kans om lege melkschappen te treffen. De supermarktketen heeft een tekort aan melk door leverproblemen. Filiaalhouders informeren hun klanten met een briefje in de winkel.

Opvallend is dat daarvoor verschillende redenen gegeven worden. De meest opvallende was dat door een gebrek aan regen het gras droog is, waardoor de koeien minder melk zouden geven. Onzin, zo laten veel melkveehouder weten. Volgens hen ligt de oorzaak in het feit dat Jumbo leveranciers geen hogere prijzen wil betalen. Zo laat melkveelbedrijf Schouten-Sleutjes uit Berlicum via Facebook weten: “ Er is melk genoeg. Jumbo weigert echter meer te betalen voor de melk aan de leveranciers. En ja, de melkprijs is zeker gestegen, maar de kosten stijgen harder dan de opbrengst op dit moment.”

Opgelost
Inmiddels heeft Jumbo laten weten dat de uitleg over het droge gras onjuist is en stelt het bedrijf dat de leveringsproblemen zijn opgelost. Ze zegt verder dat maar een klein deel van de filialen leveringsproblemen had. Waardoor de leveringsproblemen veroorzaakt werden is door Jumbo niet verder uitgelegd. Feit is dat de leveringsproblemen ontstonden in de week dat melkveehouders een recordprijs kregen voor hun melk.