Jumbo groeit vooral dankzij online winkelen

VEGHEL – Na de recordomzet in 2020 is de omzet van Jumbo in Veghel ook in het eerste half jaar van 2021 gestegen. Die groeide met ruim vijf procent tot 5,4 miljard euro.

De omzet werd gestuwd door een forse toename van de onlineverkoop. Die ging met vijftig procent omhoog. Bovendien opende de Veghelse supermarktketen enkele nieuwe winkels.

Tien miljard

Als de ontwikkelingen de rest van het jaar zo door gaan dan verwacht Jumbo aan het eind van 2021 voor het eerst een omzet te boeken die boven de tien miljard euro ligt.

De omzet van restaurantketen La Place, onderdeel van Jumbo, was in de eerste helft van dit jaar 13 miljoen euro. Dat was zestig procent minder dan in de eerste helft van vorig jaar. La Place was als gevolg van de lockdown lange tijd gesloten.

Tevreden over België


Jumbo is tevreden over de ontwikkelingen in België. Inmiddels zijn elf Jumbo vestigingen geopend in België. In het tweede halfjaar van 2021 verwacht Jumbo verder te groeien naar 20 winkels. De ambitie om binnen een periode van vijf jaar door te groeien naar 100 winkels in België blijft onverkort overeind.