Jumbo en Sligro blijven bij verwijten over en weer: rechtbank doet 10 november uitspraak

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam zal op 10 november uitspraak doen in het juridisch gevecht tussen Jumbo en Sligro over de verkoop van supermarktketen Emté in 2018.
Jumbo/Coöp kochten destijds de 130 Emté supermarkten van Jumbo voor een bedrag van 410 miljoen euro. De meeste winkels werden daarna Jumbo-vestigingen en een kleiner deel ging naar Coöp.

Maar al vrij snel meldde Jumbo/Coöp daarna de indruk te hebben dat Sligro de zaken veel te rooskleurig had voorgesteld en dat er zelfs sprake zou zijn van onjuiste informatie, gegoochel met cijfers en manipulatie.
En er volgde een schadeclaim van in totaal 83 miljoen euro.

Rechtszaak
Er volgden meerdere rechtszaken en maandag was dat opnieuw het geval bij de rechtbank in Amsterdam "en daarbij spaarden de partijen elkaar allerminst", zo meldt het Brabants Dagblad.
Het waren maandag vooral de advocaten teams die tijdens urenlange betogen over en weer verwijten uitten, "maar in een bijna emotioneel betoog" verklaarde Sligro-topman Rob van der Sluijs dat "eerlijkheid en transparantie tot zijn kernwaarden behoren en dat verwijten als manipulatie, misleiding en rookgordijnen hem persoonlijk raken".

Dood
Jumbo-topman Ton van Veen stelde daar volgens het BD tegenover dat het verschil over de werkelijke situatie van voor en na de verkoop te vergelijken was "met een goed draaiende levende supermarkt tot eentje die bijna dood is".
Hoe de rechter uiteindelijk gaat oordelen over het nu al jarenlang slepende conflict zal dus op 10 november duidelijk worden.