Jumbo en Avans breiden HBO aanbod uit

VEGHEL - Jumbo biedt huidige en toekomstige medewerkers met een passie en interesse voor logistiek vanaf september 2023 de mogelijkheid om bij Avans Hogeschool een tweejarige hbo-opleiding Logistiek te volgen naast hun baan. Jumbo vindt het belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen.

De supermarktketen werkt sinds 2019 succesvol samen met Avans middels de duale opleiding Ondernemerschap & Retail Management. De opleiding Logistiek geeft Jumbo medewerkers de mogelijkheid om naast hun werk een wettelijk erkend diploma te behalen. Tijdens de tweejarige opleiding werken zij vier dagen op een Supply Chain locatie van Jumbo en gaan zij één dag per week naar school. De theorie uit de lessen kunnen zij zo direct toepassen in de praktijk.

Doorstroming
Deelnemers krijgen les van docenten van de Topopleiding Logistiek in onder andere Lean (Orange of Green belt), Supply Chain management, projectmanagement en ICT in logistiek. Er is ook aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. Alle kosten voor de opleiding komen voor rekening van Jumbo. Na het behalen van een Associate degree diploma Logistiek is het mogelijk om door te stromen naar een bachelor opleiding.

Op de foto van links naar recht: Robert Dollevoet (manager Jumbo Academy), Claire Saes (HR directeur Jumbo), Philippe Raets (bestuursvoorzitter Avans), Noortje de Bruin (directeur Avans Academie Associate degrees)
Fotograaf: Jumbo Supermarkten