Jubileumjaar Krollenloop met Urban Night Run én Heroes Run

VEGHEL – Op zondag 3 november zal voor de tiende keer de Krollenloop in Veghel gehouden worden. De jubileumeditie wordt uitgebreid met twee extra onderdelen: Een ‘Urban Night Run’ en de ‘Heroes Run’.

De Urban Night Run zal voor de tweede keer op het programma staan, nadat het tijdens de viering van het eerste lustrum voor het eerst georganiseerd werd. De Urban Night Run is een loop van 5 kilometer die – zoals de naam doet vermoeden – ’s avonds gehouden wordt. Deelnemers leggen een parcours af dat deels over de weg en deels door bijzondere gebouwen gaat. De eerste Urban Night Run kende 350 deelnemers, een getal waarvan de organisatie denkt dat het dit jaar zeker overtroffen gaat worden. Deze speciale loop vindt de zaterdag voor de Krollenloop plaats.

Parcours aangepast
Tijdens het 10-jarig jubileum van de Krollenloop zal ook voor het eerst de Heroes Run gehouden worden. Dit is een loop speciaal voor mensen met een beperking of chronische aandoening. De Heroes Run volgt voor een groot deel het parcours van de 5 kilometer, waarbij de eerste kilometer speciaal voor de lopers wordt aangepast. Zo wordt de veiligheid van hen gegarandeerd en kunnen ze extra genieten tijdens het lopen. “Dit is uiteindelijk plezieriger voor alle deelnemers”, verklaart bestuurslid Harry Lunenburg, die aangeeft dat er meer kleine aanpassingen zijn gedaan. De routes zijn terug te vinden op de website van de Krollenloop.

Inschrijven voor de Krollenloop kan vanaf 25 augustus. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Vol is vol.