Jubileumexpositie 'Kunst in de Vink'

SCHIJNDEL - Ze hebben er door corona twee jaar op moeten wachten in Schijndel, maar nu kan dan toch eindelijk de 40e editie van'Kunst in de Vink' plaatsvinden.

De tentoonstelling zal zeker voor de deelnemende kunstenaars een feestje worden want “Kunst In De Vink is uniek in zijn soort, zeker hier in de regio. En dat niet alleen vanwege de lange voorgeschiedenis maar ook door de opzet die de expositie drukbezocht en veelbekeken heeft gemaakt.

De expositie in De Vink geeft aan hoe kunst leeft in Schijndel en dat geldt nog steeds. Je vindt het terug in de bekende beeldenroute, in museum Jan Heestershuis en bij de tentoonstellingen van de KEG in 't Spectrum, en op tal van andere plekken. Niet in het minst op zolderkamers, in huiskamers en schuurtjes, kortom op allerlei plekken die ruimte bieden aan de creatieve Schijndelaar. De jaarlijkse tentoonstelling in sociaal cultureel centrum De Vink heeft daar sinds in de afgelopen decennia een belangrijke bijdrage aan geleverd.


Begin
Creatieve en kunstzinnige inwoners van Schijndel kregen in 1981 voor het eerst de kans hun werk te
presenteren in sociaal cultureel centrum De Vink en zij maken daar sindsdien gretig gebruik van.
Dit jaar is, op 17 en 18september, de 40e editie van dit succesvolle evenement voor lokale kunstenaars,
een kunstzinnige happening. een gezamenlijk evenement van schilders/tekenaars, Creatief Alico, leden van de Fotoclub en van Arcadia.
Later gingen deze laatste drie deelnemende groepen hun eigen weg om zich beter en op geheel eigen wijze aan het publiek te kunnen presenteren. De wieg van deze drie nog altijd florerende exposities stond dus in De Vink. Tiny Deelen was in 1981 de grote animator, Daarna nam Ad Bolwerk het stokje van hem over. De laatste jaren was Bart Hommerson de voorzitter van de organiserende werkgroep

Ook in het jubileumjaar kon weer elke Schijndelaar van zestien jaar of ouder meedoen, of het nu gaat om een gerijpt talent of om iemand die de eerste schreden zet op het pad van de kunst. De ongedwongen sfeer tijdens de expositie in de gastvrije Vink zorgt voor een gemakkelijk en gemoedelijk contact tussen de makers en het publiek. Al jarenlang heeft dat geleid tot boeiende gesprekken en tot grotere belangstelling en begrip voor kunst en kunstenaars.
Openingstijden: zaterdag 17 september van 15.00 tot 17.00 uur. Zondag 18 september van 11.00 tot 17.00
uur. Natuurlijk is de entree weer gratis.
S.C.C. De Vink is te vinden aan de Hoevenbraaksestraat 28 in Schijndel.